Aloë Vera ‘Wonderplant’ bij uitstek

Aloë Vera wonderplant en kamerplant bij uitstek

Aloë Vera ‘Wonderplant’ bij uitstek

Aloë Vera ‘Wonderplant’ bij uitstek

Deze populaire vetplant fleurt niet alleen uw moderne interieur op, maar is sinds mensenheugenis ook zeer geliefd voor de bijzondere werking van de gel uit zijn bladeren.

Aloë Vera gel kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden.
-Inwendig wordt het gedronken als sap, omdat de gel rijk is aan vitamines, mineralen en aminozuren die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam. Ook wordt het vruchtvlees verwerkt in dranken.
-Uitwendig kan het worden gebruikt als gel om de pijn te beschrijven en als bloedstelpend middel van bijvoorbeeld zonnebrand, insectenbeten, schaafwonden en huiduitslag. Ook wordt het plantensap verwerkt in crèmes en lotions in de cosmetica.

De Aloë Vera is een succulent, een vetplant net als de cactus. Hij slaat watervoorraad op in zijn geleiachtige bladeren. Zo kan hij lang tegen droogte. Hij is dus zeer gemakkelijk in onderhoud. Geef hem weinig water en zeker een zonnige standplaats.

Aloë Vera kamerplant en wonderplant bij uitstek Aloë Vera kamerplant en wonderplant bij uitstek Aloë Vera wonderplant en kamerplant bij uitstek

Wistjedatje de Aloë Vera ook wel ‘de plant van de onsterfelijkheid’ wordt genoemd?

Deze populaire vetplant vindt zijn oorsprong in Egypte en was toen al geliefd voor de bijzondere werking van de gel. Zo gebruikt de Egyptische koningin Cleopatra de gel van de Aloë Vera plant dagelijks om haar schoonheid te bewaren.

 

 
2 Comments
 • Fabienne
  Posted at 12:17h, 01 January Reply

  Gelukkig nieuwjaar!

  • Flowerstyle
   Posted at 17:00h, 03 January Reply

   Gelukkig Nieuwjaar 🙂

Post A Comment